Англија на врвот, Грузија на дното: Пресметани шансите на секоја репрезентација да го освои Европското првенство

by Стефан
1 минути читање

Селекторите на репрезентациите веќе ги објавуваат списоците на фудбалери на кои ќе сметаат за Европското првенство во Германија, па така започнуваа да се прогнозираат и шансите на репрезентациите.

Сајтот „Beeting Odds“ во проценти ги објави шансите на учесниците да дојдат до европскиот трон.

Според нивната пресметка најголеми шанси за освојување на турнирот во Германија и репрезентацијата на Англија на која и се даваат 23.8% шанси за успех, потоа следи Франција со 20%, па домаќинот Германија со 14.3%, Португалија со 10.5%, Шпанија 9.52’…

Репрезентацијата на која и се даваат најмали шанси е Грузија со 0.1% од регионот највисоко котира очекувано Хрватска со 1.96%, Србија има скромни 0.58%.

Можно е и ова да ти се допаѓа

@2024 – Сите права задржани