Несторовски и Трајковски ќе добијат нов газда

by
1 минути читање

Ѕампарини е сопственик на Палермо од 2002 година, најмногу е познат по честото менување на тренерите, но и одличниот скаутинг кој го имаше клубот.

Тој потврди дека наскоро заминува од клубот и го продава на американски инвеститори.

„Нема да останам во Палермо како почесен претседател“ – вели Ѕампарини.

„Мојата оставка ќе се случи многу наскоро, а потоа американските инвеститори ќе го преземат клубот“.

„Не можам да кажам сега кои се тие. Но не сум почесен претседател и нема да бидам“.

„Ќе бидам со нив на стартот од преземањето за да им асистирам, да им дадам совети како да се справат со ситуацијата и потоа комплетно ќе заминам“.

Можно е и ова да ти се допаѓа

@2024 – Сите права задржани