2,K
Реал Мадрид на пенали го елиминираше Атлетико Мадрид, а клучен беше еден необичен момент, во пенал серијата му беше поништен гол на Хулен Алварез бидејќи двапати ја удри топката.
Алварез се лизна, па левата нога му дојде пред топката пред да шутне. Тој шутираше со десната нога, топката потоа удри и во неговата лева, па ВАР го поништи голот.
JULIAN ALVAREZ'S PENALTY GOT RULED OUT FOR THIS: pic.twitter.com/80DgNNqftU
— Tekkers Foot (@tekkersfoot) March 12, 2025
For everyone asking for a clear video of Alvarez double kicking his penalty, here you go. pic.twitter.com/kOxLSHAgDz
— LERRY (@_AsiwajuLerry) March 12, 2025