24фудбал

„Арена“ ја откупи и Премиерлигата, „Спорт Клуб“ загуби уште една битка

„Арена“ потврди дека од сезоната 2022/2023 Премиерлигата ќе почне да се емитува на нивните канали, оваа сезона ќе биде последна на „Спорт Клуб“.

Англија

„Спорт Клуб“ откако ја загубија шпанската лига, сега истото се случи и со англиската лига. 

Од оваа сезона Примера ќе се прикажува на „Арена“, а од следната ќе оди и Премиерлигата.

Со тоа „Арена“ ќе ги има сите најдобри лиги во светот, англиската, шпанската, италијанската, Лига на шампиони, Лига Европа...

„Арена“ потпиша шестгодишен договр со Премиерлигата, проектот е реализиран со помош на „Телеком Србија“ кој е главен партнер на „Арена“.