24фудбал

И тоа се случи, судија даде гол! (ВИДЕО)

Во руска аматерска лига се случи нешто досега невидено, главниот судија постигна гол.

Видео

Необичниот момент се случи при изведување на пенал, голманот го одбрани ударот, топката се одби до главата на судијата  и влезе во голот.

Во ваков случај правилата велат дека голот треба да биде признаен.