24фудбал

Како во Црна Гора се поставуваат корнер знаменца? (ВИДЕО)

Црногорците ги бие глас дека се мрзеливи луѓе, видеото кое доаѓа од оваа земја само уште еднаш потврдува дека има вистина во тоа.

Видео

Мрзеливоста ја буди креативноста, па економот на второлигашот од Цетиње, Ибар се досети како да ги постави корнер знаменцата а да не вложи голем напор.

Пред натпреварот со Језеро кој Ибар го доби со 1-0, економот со црвено „Фичо“ се провозе низ теренот и ги постави четирите знаменца на аглите од теренот.

Работата беше завршена додека фудбалерите се загреваа на почетокот на натпреварот, изум кој можеби ќе го следат и други црногорски екипи, но не веруваме дека и во други земји ова би можело да стане пракса.