24фудбал

Уникатниот вкус во природата - Доматот

Доколку сакате да ја намалите вашата тежина, ова лето е најдобро да консумирате домати. Доматите содржат најмалку масти, калории и холестерол. Тие содржат витамин А и Ц, бета каротен и минерали.

Колумни

Неколку спроведени научни истражувања покажале дека луѓето кои во својата исхрана редовно консумираат домати, имаат помал ризик да заболат од кардиоваскуларни и малигни заболувања, но и од други хронични болести. Ќе се запрашате зошто? Бидејќи доматот содржи и ликопен. (прочитај повеќе)