24фудбал

Бразилец постигна мајсторски гол во Албанија, кандидат за погодок на годината! (ВИДЕО)

Фернандо Мадеирош е бразилски фудбалер кој игра за албанска Егнатија, кој постигна страшен гол на кариерата, со кој слободно конкурира за гол на годината.

Останато

Мадеирош не дозволи топката да падне на земја, ја прими на прва, си ја крена за волеј и потоа неодбранливо шутираше од работ на шеснаесетникот. Дури и сонародникот Роберто Карлос да му подзавиди за бомбата и мајсторијата.