24фудбал

Не девет, на Јувентус му одземаа 15 бодови!

Федералниот апелационен суд го прифати барањето на обвинителот при Фудбалската федерација на Италија и го казни Јувентус со одземање на 15 бодови оваа сезона.

Италија

Обвинителот Џузепе Чине побара од Федералниот апелационен суд повторно да го отвори случајот со Јувентус и да ги казни со одземање на девет бодови поради финансиските малверзации кои клубот ги правел во ковид пандемијата со тајни исплаќања кон дел од фудбалерите.

Федералниот апелационен суд не само што го прифати барањето на обвинителот, туку тие му доделија и поголема казна, -15 бодови оваа сезона.

Јувентус во наредните денови ќе има можност да поднесе жалба на оваа одлука на судот за спорт.

Доколку остане актуелната казна, мисијата да заврши во топ четири оваа сезона за Јувентус ќе стане невозможна.


Обложувај се онлајн на Моцарт, 100% бонус на прва уплата до 400 евра, регистрирај се на овој ЛИНК.