24фудбал

Малку добри вести за навивачите на Манчестер јунајтед, семејството Глејзер ќе продава дел од клубот

Според пишувањата на Телеграф, семејството Глејзер размислува да продаде малцински пакет на акции и клубот го проценува на 5 милијарди фунти.

Англија

Семејството Глејзер не се омилени помеѓу навивачите на Манчестер јунајтед, постојано има протести и барања сопствениците од САД да го напуштат клубот.

Последните информации велат дека семејството Глејзер започнале прелиминарни преговори за инвеститори да влезат во клубот и на продажба ќе биде ставен малцински пакет на акциии.

Се говори дека семејството Глејзер го проценува клубот на околу 5 милијарди фунти.