24фудбал

Димитриевски се сели во Саудиска Арабија, Ал Наср и Рајо се договориле

Столе Димитриевски го напушта Рајо Ваљакано и се сели во клубот од Саудиска Арабија, Ал Наср, остануваат уште детали за трансферот да биде комплетиран.

Македонија

По стапките на Езгјан Алиоски, и Димитриевски напушта голема лига за да се пресели во клуб од Садуска Арабија.

Тој веќе некое време има постигнато договор со Ал Наср, требаше само уште клубовите да си подадат рака.

Новинарот Руди Галети, објави дека двата клуба постигнале договор и Столе Димитриевски е на чекор до трансфер во Саудиска Арабија.

Тој не спомна сума, но во некои медиуми се пишува дека Ал Наср на Рајо Ваљекано ќе му плати 10 милиони евра за овој трансфер.