24фудбал

Милан потврди, сезоната за Кјаер е завршена

Милан потврди дека врз Симон Кјаер е извршена операција на лигаментите и се очекува да биде во аут во наредните шест месеци.

Италија

Милан ќе мора да продолжи без Симон Кјаер до крајот на сезоната, данскиот дефанзивец заработи тешка повреда која подолго време ќе го одалечи од теренот.

Росонерите соопштија дека врз Кјаер е направена опеација на лигаментите и се очекува тој да биде отсутен во наредните шест месеци.