24фудбал

Официјални состави: Турција - Италија (ФОТО)

Турција и Италија го отвораат Европското фудбалско првенство, селекторите Сенол Гуњеш и Роберто Манчини ги одбраа составите кои ќе истрчаат на Олимпико во Рим.

ЕВРО 2020

Инсиње, Имобиле и Берарди е ударното трио на Манчини, а Бурак Јилмас и Хакан Чалханоглу се главните ѕвезди во турската репрезентација.