24фудбал

Светскиот портал „Гол“ објави карикатура за победата на Македонија над Германија (ФОТО)

И ден по натпреварот победата на Македонија не престанунва да го бранува светот, а сензационалниот резултат на свој препознатлив начин го одбележа и интернационалниот фудбалски портал „Гол“.

Македонија

Познатиот портал „Гол“ има рубрика во која со карикатури ги одбележува актуелните фудбалски моменти.

Изненадувањето кое го направи Македонија со победата над Германија, не остана незабележано од нив.

Тие на твитер профилот напишаа: „Германија остана запрепастена од Македонија“ и го објавија цртежот на кој се Пандев и Елмас.