24фудбал

Ибрахимовиќ правеше шоу на Санремо: На Ливерпул ќе му продадеме четири пејачи...

Златан Ибрахимовиќ ја има улогата на ко-водител на овогодинешното издание на Сан Ремо, вчера беше првата вечер од деставалот, а напаѓачот беше во свој елемент.

Италија

Откако на сцената влезе со песната „Јутро је“ од Нада Топчагиќ, Ибрахимовиќ го почна своето шоу на сцената.

Ибрахимовиќ во свој стил на „арогантно лошо момче“ се шегуваше на Санремо, а најлошо помина главниот водител и музиички директор, Амадеус.

„Чест е да се биде тука, но исто така чест за вас е што јас сум тука“, му рече Ибра на Амадеус.

„Нормално, се чувствувам голем, моќен, но тука се чувствувам мал. Сепакк се уште поголем и помоќен од тебе“.

Златан го пецна и Ливиерпул.

„Најпрво пред се, треба да има 22 пејачи во натпреварувањето, 11 против други 11, во спротивно не е добро. Гледам дека тука има 26, ќе продадеме четири пејачи, слушам Ливерпул барал фудбалери. Ако не ќе ги однесеме во градината, каде ќе работат под мој надзор“.

„Второ правило е за сцената. Таа е премногу мала, направена за мали луѓе како тебе. Мене ми треба сцена од 105 метри со 68 метри, како теренот на Сан Сиро“.

„Нема стрес, нема грижи, се додека Златан е тука, се ќе биде во ред. Златан фестивалот ќе трае најмалку 90 минути плус судиско продолжение“.

„Јас сум најдобар на сцената. Не само денеска, туку цело време“.