24фудбал

Црвените обетки – цреши

Истражувањата за црешите открија дека тие содржат мелатонин. Мелатонинот е многу важен за имунолошкиот систем, тој ни помага во ритамот на правилното спиење, го одложува процесот на стареење и го спречува губењето на меморијата.

Колумни

Црешите содржат најголемо количество на бета каротен, повеќе и од јаготките и боровинките, богати се со железо, калиум, магнезиум, витамин Ц и Е, фолна киселина и растителни влакна. (прочитајте повеќе)